Kosača

Anketa pokazala nedovoljnu ekološku svijest ljudi

Gospodarstvo / Flash | 23. 10. 2014. u 21:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru u četvrtak je predstavljena brošura "Edukacija o zaštiti okoliša s aspekta održivog razvoja Grada Mostara". Predstavljanje brošure upriličeno je u okviru istoimenog projekta koji implementira NVO 'Moj grad' iz Mostara.

Voditeljica projekta i profesorica na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru dr.sc. Mirjana Miličević kazala je u izjavi za Fenu kako je riječ o izuzetno kompleksnom projektu koji se sastoji od više faza, navodeći kako je izrada brošure i njeno predstavljanje prva faza tog projekta koju su, uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša HNŽ, uspješno priveli kraju.

"Napravili smo brošuru, odnosno prikaz stanja okoliša u Gradu Mostaru. Tu smo se držali stanja i perspektiva, te okolišnih indikatora. Stanje okoliša u Gradu Mostaru je pokazalo jedan zadovoljavajući rezultat s aspekta stvarnog stanja kakvo se nalazi u okolišu. Međutim, pojavljuju se neki indikatori koji pokazuju da se o okolišu ne vodi dovoljna briga, osobito u urbanim područjima", kazala je Miličević pojašnjavajući kako su stanovnici kroz provedenu anketu pokazali da su nezadovoljni prvenstveno neregulacijom komunalnog otpada i nedovoljnom ekološkom sviješću ljudi.

Dodala je kako će se na temelju ove brošure raditi dalja edukacija u predškolskom obrazovanju, te u osnovnim i srednjim školama.

Iz Udruženja 'Moj grad' su istaknuli kako onečišćenje okoliša ugrožava prirodnu ravnotežu i negativno utječe na zdravlje ljudi, te da je cilj ovog projekta, osim prezentacije stanja okoliša, ukazati na uzroke i posljedice različitih okolišnih parametara, navodi Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close