A?

Aluminij u nevjerici nakon priopćenja HDZ-a BiH o navodnomu uklanjanju obilježja hrvatskoga naroda

Gospodarstvo / Flash | 17. 04. 2015. u 18:20 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nevjerici iščitavajući retke iz današnjega javnog istupa Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice BiH, u kojemu su neosnovano doveli Aluminij d.d. Mostar u svezu s aktualnim medijskim pisanjima o navodnomu uklanjanju obilježja hrvatskoga naroda iz dvorane za sastanke u Elektroprivredi HZHB, prije nego su tamo ugostili ministra energetike, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Reufa Bajrovića, oštro odbacujemo sve navedeno, kao neistinito i krajnje uvrjedljivo za Aluminij i njegov snažan ugled, kako u BiH i među njezinim narodima, tako i u svijetu, navodi se u priopćenju za javnost iz tvrtke Aluminij d.d. Mostar.

Ne upuštamo se, pritom, u komentiranje napisa o postupcima gospode iz EPHZHB, jer s njima nismo niti upoznati, dodaje se u priopćenju.

Članovi Uprave Aluminija primili su ministra Bajrovića u službeni posjet istoga dana kada je, nakon sastanka u Aluminiju, posjetio i Upravu EPHZHB, a dvorana za sastanke Aluminija, kao i cjelokupan izvanjski i unutarnji tvornički prostor kojim se kretao ministar bili su i ostali u jednakomu stanju kao i svih godina dosad, s cjelokupnim inventarom koji je sastavnim dijelom naših prostorija već godinama unatrag, navode iz Aluminija.

Ni ministar Bajrović od Aluminija niti u jednomu trenutku nije zatražio bilo kakve intervencije niti uklanjanje istaknutih obilježja. Iz Aluminija ističu kako se ministar zanimao isključivo za rad i za budućnost poduzeća.

Želimo stoga vjerovati kako je sve navedeno iz današnjega priopćenja HDZ-a BiH plodom zabune odnosno nenamjernoga propusta, makar kardinalnoga. Ostajemo, pak, nemalo začuđeni činjenicom da čelni ljudi HDZ-a BiH, prije ovako ozbiljnoga javnog istupa, nisu u Aluminiju zatražili pojašnjenje informacija koje su im servirane, navode iz ove tvrtke.

Kopirati
Drag cursor here to close