Zelena oaza

Aluminij oživljava plastenike, voćnjake i vinograde

Gospodarstvo / Flash | 03. 04. 2015. u 11:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godine krize usporile su nužna ulaganja u poljoprivrednu djelatnost, ali je konačno došlo vrijeme za ponovno oživljavanje čuvenih Aluminijevih plastenika, voćnjaka i povrtnjaka, vinograda i prekrasnih zelenih prostora u cjelini.

Od ukupno devet, u cijelosti su obnovili sedam plastenika i u njima su zasađene proljetne kulture (krastavci, paprika, patlidžani i rajčica), a riječ je o integriranomu načinu proizvodnje povrća odnosno o strogomu poštivanju zakonskih odredbi dobroga gospodarenja biljnom proizvodnjom.

''Preostala dva plastenika i rasadnik također uskoro dolaze na red. Osim toga, uređeni su travnjaci, podrezane živice i ukrasno grmlje, zaštićeni drvoredi, a u tijeku je sezonska rezidba naših otprilike 800 stabala masline te sezonska zaštita vinove loze i voćnjaka. Također, očišćen je čitav prostor oko tvorničke ograde odnosno poduzete su preventivne radnje osiguranja protupožarnoga pojasa, čime smo značajno dobili i na preglednosti odnosno na sigurnosnomu planu'', rekao je Vladimir Kordić, rukovoditelj Zajedničkih poslova i sigurnosti Aluminija.

U rajskim se vrtovima njišu grane stabala višnje, jabuke, japanske jabuke, dunja, badema i šipaka, podno kojih na cvjetanje čeka niz ukrasnoga bilja. Uklonjeno je gotovo šezdeset oboljelih stabala šljive te se očišćeni prostor priprema za sadnju drugih kultura.

Valja iskoristiti prigodu i pozdraviti prinos u kokošjoj obitelji, ali nabavu patki koje će se zasigurno obradovati planiranomu ubacivanju mlađi pastrve u Aluminijevo raskošno jezero i u tamošnje vodne kanale. Rajski se vrtovi već od ranije diče i paunovima, fazanima, ali i jatom šarana, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close