vlasništvo

Aluminij: Hotel je naš

Gospodarstvo / Flash | 05. 02. 2015. u 11:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom današnjega novinskog teksta o problematici pitanja vlasništva nad Aluminijevim samačkim hotelom u Mostaru, objavljenim u sarajevskomu Dnevnom podsjećamo kako je Aluminij svoje jasno stajalište u javnost iznio dana 30. siječnja 2015. godine te kako će konačnu riječ ipak izreći mjerodavni Općinski sud u Mostaru, pred kojim teče predmetni postupak.

Primorani smo, međutim, u interesu informiranja javnosti i potencijalnih zainteresiranih kupaca, reagirati na netočan navod Avazova novinara koji, u uvodnomu dijelu teksta, piše kako je Aluminij tužbu pred mjerodavnim sudom podnio dva dana nakon što je Agencija raspisala javni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju Aluminijeva hotela, što nije točno. Aluminij je tužbu podnio dana 26. kolovoza 2014. godine, a 23. siječnja ove godine, na što se novinar vjerojatno referira, zatražili smo od mjerodavnoga suda prihvaćanje mjere osiguranja odnosno zaustavljanje provedbe postupka prodaje hotela i pripadajućega dvorišta, sve do pravomoćnoga okončanja ovoga predmeta.

Podsjećamo, predmetni je hotel, ishodom političkih kompromisa toga vremena, isknjižen iz Aluminijevih knjiga i uknjižen na ime novoosnovanoga Aluminija d.o.o. Mostar, jer je to poduzeće ustrojeno s prioritetnom zadaćom obeštećenja naših bivših djelatnika. S obzirom na činjenicu da se Aluminij d.o.o. Mostar pokazao kao fiktivna tvrtka koja nema djelatnost, nema upravljačka tijela niti zabilježen platni promet, sudskim putem tražimo povrat našega vlasništva, jer svrha isknjižena nije ispunjena. Sredstva od prodaje Samačkoga hotela, za koji nam Hidrogradnja d.d. Sarajevo nudi trostruko već iznos od onoga koji potražuje Agencija za privatizaciji HNŽ-a, usmjerili bismo i na isplatu obeštećenja bivšim djelatnicima, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close