Nepodrška Vlade

Al Shiddi Grupacija razmatra povlačenje iz BiH

Gospodarstvo / Flash | 24. 06. 2017. u 19:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Privatni interesi zaustavljaju razvoj turizma u Bosni i Hercegovini, a Al Shiddi Grupacija razmatra povlačenje iz BiH uslijed nepodrške od strane Vlade BiH, priopćeno je iz ove grupacije.

U Al Shiddi Grupaciji se pitaju "zašto saudijski turisti, koji su dobrodošli u Švicarskoj, Francuskoj, Srbiji i Njemačkoj nisu dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu."

U nastavku ističu da je ova Grupacija organizirala ukupno 92 charter leta u periodu 23. lipanj do kraja rujna. Prema njihovoj računici, dolazak 150 turista svakog dana u iduća tri mjeseca bi donio više od 60 milijuna KM u državnu kasu BiH, piše N1.

Iz Al Shiddija ističu da je Vijeće ministara BiH 'već nekoliko puta bezuspješno razmatralo liberalizaciju režima za državljane Saudijske Arabije, što bi pomoglo razvoju turizma, gospodarstva i industrije u BiH'.

BiH će, prema tvrdnjama Al Shiddi Grupacije, ovog ljeta izgubiti 15 milijuna KM prihoda zato što je ova Grupacija već otkazala 24 leta.

Oni navode i probleme državljana Saudijske Arabije sa dobivanjem vize za BiH, iako su unaprijed uplatili hotelske aranžmane.

"Ovo je još jedan primjer kako nesposobni ljudi i državni službenici u BiH samovoljno, radi privatnih interesa, koče razvoj ekonomije, koče stvaranje novih radnih mjesta i zanemaruju državu", kažu u Al Shiddi Grupaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close