Social Impact Award

Aktivirajte se: Najbolja ideja za društveni biznis dobiva početni kapital

Gospodarstvo / Flash | 27. 04. 2016. u 09:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nagrada za društvene promjene, širom Europe poznata kao Social Impact Award od ove godine čeka i mlade u Bosni i Hercegovini. Riječ je o izboru najboljih ideja za društvene biznise koje se nagrađuju znanjem i početnim kapitalom. U tijeku je natječaj na kojem mogu sudjelovati svi mladi čije bi ideje za biznis mogle riješiti neki društveni problem.

Žiri Nagrade za društvene promjene u Bosni i Hercegovini biće predstavljen na konferenciji za medije u četvrtak, 28. travnja u 13 sati u business centru Networks, Skenderpašina 1, Sarajevo.

Nagrada za društvene promjene podrazumijeva višemjesečni proces u kojem materijalna nagrada dolazi tek na kraju, ali je sve ono što tome prethodi ključna vrijednost koju sudiopici dobijaju. Širom Bosne i Hercegovine održan je niz radionica, na kojima su se mladi ljudi, prije svega studenti, upoznali sa načinima za pretvaranje ideja u prave biznis planove. Istovremeno, do kraja travnja otvoren je i natječaj za prijavljivanje ideja, nakon kojeg će sedam najboljih ideja biti izabrano za finale. Timovi koji uđu u finale dobit će mentorsku podršku vrhunskih menadžera i profesora koji će im pomoći da do najsitnijih detalja razrade planove svog budućeg poslovanja.

Tri najbolje ideje dobijaju i dodatne nagrade, početni kapital od 4.000 KM, dalju mentorsku podršku u pokretanju posla i priliku da sudjeluju na završnom europskom događaju nagrade za društvene promjene, koji se svake godine održava u Beču.

Nagrada za društvene promjene dodjeljuje se u 11 zemalja Europe, a postoji od 2009. godine. Ideja je potekla sa jenog od najuglednijih ekonomskih univerziteta u svijetu, Bečkog univerziteta za ekonomiju i biznis (Wirtschaftsuniversität Wien), a od početka je podržavaju Erste Fondacija (Erste Stiftung) i bečki Impact Hub. U Bosni i Hercegovini nagradu provodi Fondacija Dokukino uz podršku velikog broja lokalnih partnera.

Kopirati
Drag cursor here to close