Hrvatska

Ako Todorić zatraži aktiviranje ''lex Agrokora'', Alvarez odlazi?

Gospodarstvo / Flash | 07. 04. 2017. u 08:52 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pri današnjem dolasku na posao u Agrokorov toranj direktor restrukturiranja tog koncerna Antonio Alvarez III nije mogao komentirati najnoviji razvoj događaja oko Agrokora, no novinarima je ipak dao kratku izjavu.

"Proces je u tijeku", kazao je, a na pitanje reportera N1 televizije Ivana Hrstića, ostaje li on (Alvarez) u procesu samo je kratko odvratio: "Ostajem danas".

Po svemu sudeći, nakon stupanja na snagu lex Agrokora, Alvarez je obavio svoj posao, došao je sa zadatkom, no jasno je da je njemu u ovom trenutku istekao rok uporabe u Hrvatskoj i on se vjerojatno priprema za mogućnost da napusti Hrvatsku, javlja reporter N1 Ivan Hrstić.

Naime, kako doznaje navedena televizija, vrlo je izvjesno da će Ivica Todorić već danas zatražiti aktiviranje lex Agrokora, a u tom slučaju nastupa Vladin povjerenik i teško je očekivati da to bude Alvarez koji je naviknut samostalno raditi i donositi odluke.

Podsjećamo, Zakon stupa na snagu danas, a jučer je na stranicama Narodnih novina objavljen lex Agrokor.

Prema Zakonu, na prijedlog Vlade imenuje se izvanredni povjerenik. Ako do tog prijedloga dođe, Trgovački sud na prijedlog Vlade imenuje izvanrednog povjerenika koji zastupa dužnika. On može imati zamjenike, a u roku od 30 dana od imenovanja bira i savjetnika za restrukturiranje te po potrebi revizore i ostale savjetnike. Imenuje se i savjetodavno tijelo od pet članova, a jedan je predstavnik radnika, te vjerovničko vijeće sastavljeno od predstavnika vjerovnika.

Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 6. travnja 2017. godine, možete pročitati OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close