Osim za dugove

Ako proračun ne bude donesen do 31. ožujka obustavljaju se sve isplate

Gospodarstvo / Flash | 06. 03. 2015. u 13:06 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako proračun Federacije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu ne bude potvrđen u oba doma Federalnog parlamenta zaključno s 31. ožujkom, bit će obustavljene sve proračunske isplate osim isplata po osnovu duga.

Obustava će vrijediti sve do donošenja ovogodišnjeg proračuna, podsjetio je u izjavi za Fenu Ante Krajina, federalni ministar financija.

A 31. ožujak je u ovom slučaju važan datum stoga što tada ističe Odluka o privremenom financiranju FBiH za prva tri mjeseca 2015.

Donesena je početkom godine da bi se spriječio zastoj financijskih tijekova u FBiH u prvom tromjesečju pošto ovogodišnji budžet nije izglasan u Federalnom parlamentu do zadnjeg dana 2014.

Vladi u kojoj je Krajina ministar financija ističe mandat nakon prošlogodišnjih općih izbora u BiH.

Vlada je utvrdila Nacrt ovogodišnjeg proračuna, predvidjevši da ukupan (proračunski) iznos za 2015. bude oko 5,3 posto manji u odnosu na prošlogodišnji, što je umanjenje oko 130 milijuna KM.

Na Federalnom parlamentu je da se izjasni o Nacrtu da bi Vlada potom mogla da utvrdi konačan prijedlog proračuna i ponovno uputi akt federalnim zastupnicima na izjašnjavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close