Socijalni dan

Akcija Volontiraj – Kreditiraj 2014. u Elektroprivredi HZ HB d.d. Mostar

Gospodarstvo / Flash | 31. 10. 2014. u 16:04 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar već šestu godinu podržava i sudjeluje u zajedničkom projektu Grada Mostara i Udruge gađana Infohouse Sarajevo pod nazivom Volontiraj - Kreditiraj – Socijalni dan.

Cilj je projekta izravno povezivanje srednjoškolaca s gospodarskim i drugim pravnim subjektima, na način da učenici u dogovoru sa školom jedan, školski dan zamjene tzv. socijalnim danom, tj. jednim danom rada u nekom poduzeću, ustanovi, nevladinoj organizaciji...

Na već tradicionalnom, 8. socijalnom danu sudjelovalo je 1.500 učenika iz Federacije Bosne i Hercegovine. Ove je godine projekt realiziran 31. listopada kao posjet i jednodnevni rad učenika iz gimnazija i srednjih škola u 63 gradova Bosne i Hercegovine, a sudjelovalo je 142 srednje škole.

JP Elektroprivreda HZ Herceg Bosne d.d. u ovom projektu sudjeluje svake godine i ove godine u njoj je radilo 13 učenika iz Hercegovačko-neretvanske županije iz Mostara. Učenici su dobili priliku vidjeti kako 'živi' JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar na jedan dan.

S upravljačkom strukturom, organizacijom i radom poduzeća „nove radnike“ upoznao je Mario Fofić, rukovoditelj Sektora za odnose s javnošću, a u Centru za upravljanje proizvodnjom uz mentora Maria Menala, rukovoditelja Centra, naučili su kako se upravlja procesom proizvodnje električne energije.

Srednjoškolci su potom imali priliku vidjeti postrojenja i praktično se upoznati s radom HE Mostar, koju su im pokazali Vladimir Raspudić i Marko Krezić, a o poslovima u Distribuciji el. energije učenicima je izložio Božo Jovanović, rukovoditelj Distribucijskoga područja Jug.

Pravo predavanje iz fizike i elektrotehnike i važnosti tih dviju struka za distribuciji el. energije, današnjim radnicima predstavio je Mijo Terkeš, rukovoditelj za razvoj u Distribuciji el. energije.

Sudjelovali su učenici iz mostarskih škola: Srednja elektrotehnička škola Ruđera Boškovića; Gimnazija fra Grge Martića; JU Srednja mašinsko-sabraćajna, JU Srednja elektrotehnička, Gimanzija Mostar i Srednja strojarska škola.

Neskrivajući zadovoljstvo srdačnim prijamom i posvećenoj pozornosti, srednjoškolci i gimnazijalci dobili su uvid u raznolikost poslova koji ih možda jednoga dana čekaju i u ovom poduzeću.

Na kraju radnoga dana, učenicima u prigodne učeničke radne knjižice upisan je staž i dane simbolične naknade od 20 KM

Kopirati
Drag cursor here to close