Terenski rad

Akcija inspektora u Livnu i Tomislavgradu: Zapečaćeno osam objekata

Gospodarstvo / Flash | 19. 12. 2014. u 12:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni porezni inspektori na području općina Livno i Tomislavgrad izvršili su 10 inspekcijskih nadzora ugostiteljskih objekata i zbog nezakonitog priređivanja igara na sreću putem aparata za sportsko klađenje privremeno su zapečatili osam objekata.

Kontrole su izvršene prema operativnom planu sačinjenim na osnovu anonimne prijave i na osnovu izvršenih operativno-obavještajnih aktivnosti da se u ugostiteljskim objektima nezakonito priređuju igre na sreću putem aparata za sportsko klađenje.

Tijekom kontrole kod svih osam zapečaćenih objekata zatečena je oprema za sportsko klađenje, dok je kod jednog poreznog obveznika zatečena oprema koja u momentu kontrole nije bila u funkciji, zbog čega će kod tog poreznog obveznika biti nastavljene dodatne istražne aktivnosti.

U jednom slučaju utvrđene su nepravilnosti koje se odnose na nepoštivanje Zakona o fiskalnim sistemima, a u jednom objektu koji je također bio predmet kontrole nisu utvrđene nepravilnosti, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close