DUBROVNIK

Adriatic Wood Days: O budućnosti šumarstva u regiji

Gospodarstvo / Flash | 04. 10. 2015. u 13:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke i predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović od 5. do 9. listopada u Dubrovniku se održava Adriatic Wood Days.

Na Adriatic Woodu Daysu sudjeluju Hrvatske šume, Austrijske državne šume, Šume Herceg Bosne i drugi šumari iz regije, priopćeno je iz Hrvatskoga drvnog klastera.

Tijekom pet dana održat će se važne tematske konferencije na kojima će mnogobrojni sudionici raspravljati o važnim sektorskim izazovima o kojima ovisi budućnost šumarstva i prerade drva.

Također sudjeluju Komore iz Sarajeva i stručnjaci iz Slovenije.

Listu sudionika čine predstavnici nadležnih institucija iz Hrvatske i zemalja regije, vodeći drvoprerađivači i proizvođači prozora, vrata, parketa i namještaja. Očekuju se vodeće pilane, trgovci drvom, predstavnici strukovnih i gospodarskih komora, proizvođači peleta i sječke te nadležne sektorske asocijacije.

Vodeća svjetska imena iz područja prerade drva dolaze u Dubrovnik u organizaciji međunarodne asocijacije WoodEMA koja svojim djelovanjem spaja široki spektar znanja i istraživačkih potencijala, navodi isti izvor.

Kopirati
Drag cursor here to close