Dodjela sredstava

70.000 KM za podršku rada udruženja za zaštitu potrošača u FBiH

Gospodarstvo / Novac | 25. 08. 2017. u 11:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava iz Proračuna Federalnog ministarstva trgovine za podršku rada udruženja za zaštitu potrošača u Federaciji BiH za 2017. godinu, upriličit će se 28. kolovoza u 13 sati, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Mostaru.

I ove godine federalno ministarstvo trgovine je u Proračunu Federacije BiH osiguralo 70.000 KM za provođenje projekata i sufinanciranje redovnih aktivnosti udruženja, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Po javnom pozivu za raspodjelu sredstava prijavilo se pet udruženja potrošača i sva su ispunila uvjete za sudjelovanje u skladu s objavljenim kriterijima, nakon čega je federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović donio Odluku o raspodjeli sredstava tekućih transfera, kojom je udruženjima ukupno, za redovne i projektne aktivnosti, raspoređeno 66.687,20 KM.

Sredstva su dodijeljena Klubu potrošača Odžak, Savjetu potrošača Bosansko-podrinjske županije Goražde, Klubu potrošača Tuzla, Udruzi za unaprjeđenje kvalitete življenja FUTURA Mostar i Klubu potrošača Srednje Bosne Travnik, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close