Sarajevo

125 milijuna dolara za socio-ekonomski razvoj u BiH

Gospodarstvo / Flash | 17. 12. 2014. u 13:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Sarajevu u organizaciji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH održana prezentacija Programskog dokumenta UNDP-a za BiH, koji predstavlja stratešku platformu djelovanja u sljedećih pet godina na planu socio-ekonomskog razvoja BiH.

Priprema dokumenta 'Okvir razvojne pomoći Ujedinjenih naroda (UNDAF) za BiH' UNDP je, kako je istaknula zamjenica rezidentnog predstavnika UNDP-a Zahira Virani, počela prije 18 mjeseci u suradnji sa svim nivoima vlasti u BiH, drugim UN-ovim agencijama, socio-ekonomskim akterima i međunarodnom zajednicom.

"To je vrhunac naših planskih aktivnosti za djelovanje UNDP-a i drugih UN-ovih organizacija u BiH. Aktivnosti će biti provođene u četiri oblasti: vladavina prava, pravda i sigurnost, lokalni ekonomski razvoj i zapošljavanje, energetska efikasnost i zaštita okoliša, te uključivanje socijalno ugroženih i marginaliziranih grupa", rekla je Virani.

Dodala je da će Program od 2015. do 2019. godine uključivati oko 125 milijuna dolara, u okviru kojeg će se posebno surađivati s Vladom Federacije BiH. "U Programskom dokumentu UNDP-a za BiH zanima nas europski put BiH, razvoj lokalnih zajednica, investiranje i zapošljavanje", kazao je federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović.

On je istaknuo da su velika očekivanja ovog ministarstva od UNDP-a u okviru pomoći poplavljenim područjima, u čemu su prioritetni veći podsticaji za malo i srednje poduzetništvo. Ovaj program je u rujnu predstavljen i usvojen u izvršnom odboru UNDP-a u New Yorku, priopćeno je iz resornog ministarstva FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close