Dionica Počitelj - Bijača

100 milijuna eura za nastavak izgradnje

Gospodarstvo / Flash | 23. 07. 2014. u 11:55 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH prihvatilo je danas na sjednici u Sarajevu Inicijativu Ministarstva financija i trezora i imenovalo izaslanstvo za vođenje pregovora radi zaključivanje Ugovora o financiranju između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke - Koridor 5-C, dionica Počitelj - Bijača, koji povezuje Bosnu i Hercegovinu s Hrvatskom na sjeveru i jugu zemlje.

Dionica Počitelj - Bijača, duga 21,2 km, podijeljena je na tri poddionice: Kravice -Bijača, Zvirovići - Kravice i Počitelj - Zvirovići. Europska investicijska banka daje kredit za realizaciju projekta u iznosu od 100 milijuna eura s alokacijom na Federaciju BiH, rokom otplate kredita od 25 godina, uključujući šest godina grejs perioda i povoljnu EURIBOR kamatu.

Ukupni projektni troškovi su procijenjeni na 202 milijuna eura, od čega je EIB kredit 100 milijuna eura, a ranije zaključen kredit EBRD-a 60 milijuna eura. Iznos sredstava koji nedostaje za izgradnju i nadzor nad izgradnjom, kao i za eksproprijaciju i projektiranje osigurat ć? se iz vlastitih sredstava, priopćeno je iz Službe za informiranje VMBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close