U gradskoj vijećnici

10. redovita sjednica Skupštine REDAH-a

Gospodarstvo / Flash | 18. 12. 2014. u 14:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je u Mostaru, u prostorijama Gradske vijećnice Grada Mostara održana godišnja sjednica Skupštine Udruženja za gospodarski razvitak - REDAH.

Sjednici je prisustvovalo 18 načelnika i/ili njihovih predstavnika, te predstavnici obrtničkih komora i udruženja iz Hercegovine. Bila je to 10. redovita sjednica Skupštine REDAH-a na kojoj je usvojeno izvješće Upravnog odbora o radu REDAH-a za 2013. godinu.

Također, predstavljene su osnovne značajke poslovanja u 2014. godine s akcentom na bitnije projekte koji su završeni u 2014 godini: CREDO Herzegovina koji je financirala Vlada Kraljevine Švedske putem Švedske agencije za međunarodnu pomoć-Sida (čiji rezultati se ogledaju u 180 novih otvorenih radnih mjesta i oko 2600 zadržanih postojećih radnih mjesta, koji su kreirani kroz sufinanciranje MSP-a i općina u iznosu od oko 1 600 000 KM), Kreiranje baštine na Trebižatu: Srce Hercegovine koji je financiralo izaslanstvo EU u BiH, te aktivnosti promocije i brendiranja Hercegovine.

U 2015. godini predstoji prilagođavanje na nove uvjete financiranja projekata i prijavljivanja na natječaje kroz prekograničnu suradnju, međunarodne projekte i instrument pred pristupne pomoći EU IPA 2.

Upravni odbor i direktor REDAH su zahvalili članicama REDAH-a na potpori i suradnji, te osoblju REDAH-a na zalaganjima i sveukupnom angažmanu. Posebna zahvala upućena je općinama i gradovima u Hercegovini s kojima REDAH ostvaruje odličnu komunikaciju i surađuje na provedbi projekata, te je izražena nada da će ta suradnja u 2015. godini biti još istaknutija i operativnija, kao i Gradu Mostaru koji pruža REDAH-u operativnu pomoć u vidu ustupanja djela prostora neophodnog za rad Agencije.

Direktor REDAH-a se također zahvalio i članovima Upravnog odbora koji svojim odlukama doprinose nesmetanom funkcioniranju REDAH-a s tim da su sve odluke donesene jednoglasno sto govori o konstruktivnom i prijatnom ozračju koji je kreirao Upravni odbor u svom radu, navedeno je iz Redaha.

Kopirati
Drag cursor here to close