Velesajam

Zagreb Auto Show: Tri svjetske premijere

AutoMoto / Flash | 05. 02. 2016. u 12:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Zagreb Auto Showu koji će se na Zagrebačkom velesajmu održati od 5. do 10. travnja nastupit će 200 izlagača, uz tri svjetske vicepremijere i 30-ak hrvatskih premijera, a priredbu koja se održava nakon osam godina stanke obići će više od 120.000 posjetitelja, najavljeno je u petak u zagrebačkom gradskom poglavarstvu.

Hina navodi kako je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić kazala da će na showu biti izložena 31 marka automobila, 22 marke motocikala, 12 marki komercijalnih vozila i šest marki autobusa.

"Na 14. Zagreb Auto Showu očekujemo nove modele vozila, premijere i koncepte. Nastupit će i dva hrvatska proizvođača električnih vozila i motocikala - Rimac automobili i Doking. U službi priredbe bit će sav raspoloživ paviljonski (14 paviljona) i otvoreni prostor ZV-a, ukupno 70 tisuća četvornih metara prostora koji se trenutno detaljno preuređuje" rekla je Tomšić.

Show će, piše Hina, tradicionalno započeti novinarskim danom, a svemu će prethoditi Biker's Show, okupljanje bikera na Trgu bana Josipa Jelačića, koji će defileom najaviti otvaranje priredbe.

Za 9. travnja planira se defile oldtajmera, od centralnog zagrebačkog trga do ZV-a, dok će se na samoj priredbi uz ostalo birati "Zvijezda salona", održavat će se karting utrke, auto moto slalom i slično. Ulaznica za jednokratni posjet stajat će 35 kuna, a tijekom šestodnevne priredbe očekuje se više od 120.000 posjetitelja, najviše u dane vikenda.

Kopirati
Drag cursor here to close