T-Roc

Za par dana stiže VW-ov potpuno novi SUV

AutoMoto / Flash | 17. 08. 2017. u 11:34 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marka Volkswagen s novim će modelom T-Roc za nekoliko dana predstaviti automobil koji će promijeniti omjer snaga u klasi kompaktnih SUV vozila. Potpuno novo razvijeni crossover oduševljava svojim markantnim proporcijama, progresivnim dizajnom i brojnim inovacijama. Bez obzira na to je li riječ o gradskom prometu ili dugim putovanjima – novi T-Roc objedinjuje suverenost SUV vozila i agilnost sportskoga kompaktnog modela, piše portal Automania.

Obje odlike odražavaju se i u dizajnu, koji odiše offroad elementima te ih kombinira s dinamikom i urbanim karakterom. Međutim, T-Roc istovremeno ostaje nesumnjivo prepoznatljiv kao pravi Volkswagen. Istaknutu značajku njegova stila s prednje strane vozila čini široka rešetka hladnjaka s integriranim dvostrukim glavnim svjetlima. Za razliku od glavnih svjetala, kućišta za žmigavce i svjetla za dnevnu vožnju / svjetla za skretanje smještena su zasebno u braniku, a u kombinaciji sa svjetlosnom signaturom T-Roc će biti prepoznatljiv i tijekom noćne vožnje.

 

Osnovni oblik VW T-Roc je prikazan u obliku studije još 2014. godine. Radilo se o modernom SUV-u sa tri vrata koji je imao lijep Targa krov. No, do serijske verzije bilo je tu dosta novoga. Sve svježe službene fotke pokazuju model s pet vrata s padajućom linijom krova u obliku kupea. Još jedna značajka su jasno istaknuti lukovi kotača. Iako stražnji dio T-Roc podsjeća na Tiguan, VW je očito svjesno napravio dovoljnu razliku od svojeg najbolje prodavanog SUV-a.

Očekuje se ukupna dužina oko 4,30 metara kojom bi se T-Roc smjestio iznad Golfa, a gotovo 20 centimetara ispod Tiguana. Tako je otprilike iste veličine kao i njeogvi direktni konkurenti kao što su Opel Mokka X i Mazda CX-3 (oba 4,27 metara) ili Mini Countryman (4.30 metara). Govoriti o 'Golf-SUV' nije posve pogrešno, budući da je Tiguan značajno veći. VW T-Roc bit će pokazan na IAA autosalonu u Frankfurtu ove godine, a početak prodaje 'Ti stijena' treba očekivati krajem 2017. godine.

Svjetska premijera modela T-Roc održati će se u srijedu, 23. kolovoza s početkom u 20:00 sati, a prijenos uživo možete pratiti na:

http://volkswagen.gomexlive.com/vw_live_pk/?lang=en

Kopirati
Drag cursor here to close