VW (opet) u problemu

WV povlači 67.000 vozila: Otvoriš vrata, auto krene sam

AutoMoto / Flash | 29. 01. 2016. u 08:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen je povukao više tisuća automobila zbog toga što je moguće da se daljinskim upravljačem za otvaranje vrata pokrene i motor vozila, piše njemački list Die Welt.

Ustanovljeno je da je moguće upaliti motor automobila daljinskim upravljačem, a ako je vozilo ostavljeno u brzini, ono bi se moglo samostalno pokrenuti, navodi list.

Kako prenosi Reuters, 67.000 vozila koja će biti opozvana, uključujući i 20.800 automobila u Njemačkoj, čine gotovo polovinu od 132.900 "caddyja" prodatih prošle godine u svijetu, prema podacima kompanije, piše AL Jazeera.

Zbog ovog problema, Volkswagen je već pozvao vlasnike 20.800 vozila u Njemačkoj da dođu u njegove servise kako bi se uklonila mogućnost paljenja automobila preko daljinskog upravljača namijenjenog samo za otključavanje vozila.

Pogođena su vozila proizvedena od sredine 2012. do siječnja 2013. godine.

Vlasnicima "caddyja" se preporučuje da vozila ne ostavljaju u brzini prilikom parkiranja, već da koriste samo ručnu kočnicu.

Glasnogovornik kompanije je izjavio da je VW je primio reklamacije od kupaca, ali da nema saznanja o nesrećama koje je izazvao taj problem.

Kopirati
Drag cursor here to close