Inovacije

Volvo XC90 - modularno dječje sjedište na mjestu suvozača

AutoMoto / Testovi | 06. 07. 2015. u 14:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volvo je predstavio novo, modularno dječje sjedište namijenjeno modelu XC90, sa poboljšanom ergonomijom i prilagođeno bebinim potrebama. Dizajneri su za mlade obitelji osmislili poptuno novi koncept bebi-sjedišta koji podrazumijeva uklanjanje suvozačevog sjedišta - na njegovo mjesto postavljen je modul koji služi kao osnova dječjeg sjedišta.

Prva i osnovna prednost ovakve konfiguracije je to što beba sada može ostvariti nesmetan kontakt očima sa svojim roditeljem koji se nalazi na zadnjem sjedištu što inače nije bilo moguće zbog naslona suvozačkog sjedišta. Istovremeno, beba može vidjeti i drugog roditelja koji vozi automobil.

Bebi-sjedište također se može zarotirati oko vertikalne ose, pa je roditeljima olakšan pristup djetetu. "Prilikom konstrukcije sjedišta na prvom mjestu nam je bila sigurnost bebe, ali i vizualna povezanost sa roditeljima tijekom vožnje, što je veoma bitno za djecu u tom uzrastu", kažu u kompaniji Volvo.

"Osim toga, neposredno uz sjedište nalazi se pretinac koji održava potrebnu temperaturu bočice sa mlijekom". Volvo za sada nije priopćio da li će i kada ovaj dječji modul biti dostupan kupcima modela XC90, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close