Open Automotive Alliance

Volvo u sljedeću generaciju automobila dodaje Android Auto platformu

AutoMoto / Testovi | 28. 06. 2014. u 20:47 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volvo se pridružio Open Automotive Alliance (globalna alijansa vodećih tehnoloških i automobilskih kompanija posvećena uvođenju Android platformi u automobile), kako bi Android smartphone platformu učinio dostupnom kupcima, kroz inovativno korisničko sučelje.

Integracija Android Auto platforme, obećava novu dimenziju iskustva vožnje. Android Auto u sam automobil, putem velikog ekrana osjetljivog na dodir na središnjoj konzoli, donosi aplikacije i servise dobro poznate korisnicima Android pametnih telefona i tableta.

- Google-ov pristup jednostavnosti korištenja aplikacija, koje poboljšavaju svakodnevni život, čine Android Auto savršenim dodatkom posebnog iskustva vožnje Volvo automobila - tvrdi Hakan Samuelsson, predsjednik Volvo Cars korporacije.

Interakcija između Android Auto platforme i potpuno novog Volvo korisničkog sučelja, značajno mijenja izgled i ugođaj auomobilskog enterijera, kojeg karakterizira naglašena jednostavnost i funkcionalnost.

- Jako smo se potrudili da osiguramo ugodno korisničko iskustvo sa Android Auto platformom. To će vlasnicima naših automobila ponuditi novi nivo fluidnosti i dostupnosti prilikom korištenja mobilnih uređaja, te unaprijediti digitalni ekosustav Volvo automobila - dodaje Samuelsson.

Android Auto će omogućiti pristup Google Search, Google Maps i Google Play Music aplikacijama, kao i posebno adaptiranim specifičnim aplikacijama kao što je Spotify. Svim telefonski baziranim aplikacijama će se moći upravljati glasom ili putem kontrola na upravljaču, ali i putem ekrana osjetljivog na dodir, što znači da je korištenje maksimalno jednostavno i sigurno.

Veliki Volvo ekran osjetljiv na dodir, daje korisnicima prednosti istovremenog korištenja i Volvo i Android Auto sadržaja, bez potrebe za prebacivanjem sa jednog na drugi izvor informacija.

Android Auto će biti dostupan u svim novim Volvo modelima, postavljenim na novu SPA platformu, počevši od novog Volva XC90, koji će biti predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu.

Kopirati
Drag cursor here to close