Brazilski mediji

Volkswagen priprema model Up! sa 100 ks

AutoMoto / Testovi | 06. 01. 2015. u 07:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije nekoliko godina ponovno je aktuelizirana tema sportske verzije modela Up! koja bi bila zasnovana na konceptu Up! GT iz 2011. Brazilski mediji prenose da će Volkswagen u svibnju predstaviti produkcijsku GT verziju modela Up! pod oznakom Up! Turbo.

Sportska verzija malog gradskog automobila najavljena je još na auto-salonu u Frankfurtu 2011. kada je pored standardne verzije izložen i koncept težak 900 kg opremljen motorom sa 100 ks.

U međuvremenu, Volkswagen na tržištu ponudio nekoliko varijanti modela Up!, kao što su Cross Up!, električni e-Up!, a nedavno je predstavljena i verzija Street Up! dizajnirana da privuče mlađe kupce i one koji vole da njihov automobil izgleda kao sportski model.

Ipak, VW Street Up! neće zadovoljiti istinske ljubitelje sportskih automobila, s obzirom da je motorizacija ostala ista kao kod standardne verzije. Sudeći prema pisanju brazilskog tiska, to bi se uskoro trebalo promijeniti.

Volkswagen Up! Turbo dobivat će pogon od trocilindričnog 1.0 litarskog turbo-punjenog benzica koji je preuzet iz modela Polo, prenosi B92.

Motor će se proizvoditi u tvornici u Sao Paolu i razvijat će 100 ks, a snaga će se prenositi na prednje točkove pomoću petobrzinskog manualnog mjenjača. Brazliski izvor nije naveo da li Volkswagen planira Up! Turbo ponuditi i kupcima u Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close