Sportski model

Volkswagen predstavio Street Up!

AutoMoto / Testovi | 29. 10. 2014. u 19:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanji Volkswagen dobio je verziju Street Up! koja je dizajnirana da privuče mlađe kupce i one koji vole da njihov automobil izgleda kao sportski model. Njemački proizvođač do sada je predstavio brojne podvarijante svog malog gradskog modela Up!, a najnovija verzija razlikuje se od standardnog modela po sportskim stilskim detaljima na eksterijeru i u enterijeru.

Crni eksterijer prošaran je ukrasnim srebrno-žutim trkačkim prugama, a paket obuhvata i kromirane okvire svjetala za maglu, srebrena kućišta retrovizora i specijalno dizajnirane 16 inčne alu felge. Osim toga, Street Up! ima i sportski podešeno oslanjanje, posebne presvlake sjedišta koje prate dizajn vanjskog dijela, a standardni dijelovi opreme su i klima uređaj i RCD 215 audio sistem.

Ipak, VW Street Up! neće zadovoljiti istinske ljubitelje sportskih automobila, s obzirom da je motorizacija ostala ista kao kod standardne verzije. Kupcima su na raspolaganju varijante sa trocilindričnim 1.0 litarskim benzinskim motorom sa 60 i 75 ks, kao i verzija sa 68 "konja" koja kao pogonsko gorivo, osim benzina, koristi i komprimirani prirodni plin.

Početna cijena za model VW Street Up! u Njemačkoj iznosi 13.575 eura, naveo je B92.

Kopirati
Drag cursor here to close