500 km za 15 min punjenja

Volkswagen potvrdio: Uskoro stiže Golf na struju!

AutoMoto / Flash | 31. 08. 2016. u 18:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svjetlu afere u kojoj je otkrivena Volkswagenova muljaža s emisijom štetnih plinova, ovaj njemački proizvođač automobila korači u svijet jurilica pogonjenih električnim motorima.

Kako piše Engadget, ovo je zapravo i logičan potez VW-a budući da Tesla svoje električne modele još uvijek većinom plasira na američkom tlu pa je ovo pravo vrijeme za europske igrače da ostvare dominaciju.

Ova jurilica za sad stoji pod kodnim nazivom EV, a priča se da bi trebala nalikovati najnovijoj liniji Golfa u kombinaciji s interijerom od Passata. Najzanimljivija činjenica vezana uz specifikacije je autonomija baterije koja od 15-minutnog punjenja obećava domet do 480 kilometara, što zahtjeva tehnologiju punjenja na 800 V, piše Zimo.co.

Usporedbe radi, Teslin Model S za sat vremena punjenja na 240 V punjaču može prevaliti stotinjak kilometara.

To su detalji koje je za Autocar potvrdio CEO VW grupe, Matthias Müller, te dodao kako se nada da će cijena automobila biti niža od trenutnih rješenja na tržištu s motorom na unutarnje izgaranje.

Prve obrise prvog električnog komercijalnog automobila iz Volkswagena koji mnogi već nazivaju E-Golf možemo očekivati već u listopadu ove godine – potvrđeno je za njemački WirstschaftWoche – dok bi masovna proizvodnja trebala krenuti krajem 2018., odnosno početkom 2019. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close