Postignut dogovor

Volkswagen postigao dogovor sa dobavljačima: Nastavlja se proizvodnja

AutoMoto / Flash | 24. 08. 2016. u 06:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački gigant autoindustrije Volkswagen potvrdio je da je dogovor s dobavljačima pojedinih dijelova postignut i da će proizvodnja biti nastavljena.

Informacija je potvrđena u zajedničkoj izjavi Eastern Horizon grupe i Volkswagena.

"Završeni su pregovori između Volkswagena i Eastern Horizon grupe kojoj pripadaju dobavljači CarTrim GmbH i ES Automobilguss. Dogovor je postignut, no detaljniji sadržaj pregovaranih ugovora nije objavljen. Spomenuti dobavljači će ponovo nastaviti isporuke uobičajenim tempom'', priopćeno je.

U skladu s ugovorima, VW će izvršiti pripremu za nastavak proizvodnje.

Podsjetimo, njemački automobilski div Volkswagen izvijestio je proteklog tjedna o ozbiljnim poremećajima u proizvodnji u nekoliko tvornica zbog manjka dijelova, zbog čega su za nekoliko tisuća radnika uveli skraćeno radno vrijeme.

Proizvodnja u nekoliko tvornica, uključujući i najveći pogon u Wolfsburgu, odvijala se uz teškoće, a u pogonu u Emdenu 7.200 radnika radilo skraćeno zbog manjka dijelova.

"Jedan je Volkswagenov dobavljač obustavio ugovorenu isporuku dijelova", objasnili su iz njemačke kompanije za novinsku agenciju AFP. "To je dovelo do uskih grla u proizvodnji", dodali su.

Kopirati
Drag cursor here to close