Unatoč krizi

Volkswagen ne odustaje od Rusije

AutoMoto / Flash | 19. 08. 2014. u 08:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveći europski proizvođač putničkih automobila Volkswagen neće mijenjati svoj investicijski plan za Rusiju usprkos krizi koja se produbljuje, pišu njemački mediji pozivajući se na izjave direktora koncerna Martina Winterkorna.

Tanjug prenosi kako je Winterkorn krajem prošle godine, kada je tvornicu Volkswagena u Kalugi, kod Moskve, posjetio premijer njemačke savezne države Donja Saksonija (koja ima 20 posto udjela u koncernu) Stephan Weil, rekao kao će kompanija do kraja 2018. godine u Rusiju uložiti 1,2 milijarde eura.

Koncern je danas potvrdio kako se u vezi tim planovima ništa ne mijenja, a glasnogovornik kompanije je dodao da se situacija u Rusiji pažljivo prati.

Od 2006. godine Volkswagen je u izgradnju kapaciteta u Rusiji uložio 1,3 milijarde eura.

Od studenog 2007. u Kalugi, gdje je zaposleno 5.000 ljudi, proizvode se modeli VW Tiguan i Polo i Škoda Fabia. U 2011. godini, na osnovu dogovora s ruskim vlasnikom proširio je proizvodnju i u Nizhny Novgorod gdje u tvornici GAZ sklapa svoj model Jetta.

WinterkornRusiju smatra strateškim tržištem u razvoju u Europi. Prošle godine u Rusiji je prodano 287.264 automobila, što predstavlja pad u odnosu na 2013.

Volkswageni firme u njegovom sastavu su lani u svijetu proizveli 9,73 milijuna vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close