Opasna situacija!

VIDEO: Upaljač na crpki nije dobra ideja

AutoMoto / Flash | 26. 06. 2012. u 06:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Valjda smo do sada svi naučili da ne treba koristiti upaljač na benzinskoj crpki. Ili možda i nismo? Iako je svugdje u svijetu upotreba upaljača, šibica ili bilo kakvog otvorenog plamena na benzinskim crpkama strogo zabranjena, s vremena na vrijeme pojavi se poneki vozač koji prkosi zabrani i zdravom razumu.

Posljednji takav slučaj zabilježen je na benzinskoj crpki u predgrađu Melbournea, u Australiji, kada je jedan mladić upotrijebio upaljač u trenutku dok je točio gorivo u spremnik svog automobila.

Plamen je zapalio benzinske pare, a ubrzo se počeo širiti na automobil i na proliveni benzin na asfaltu.

Iako se vozač uspaničio i počeo bježati, drugi je kupac reagirao na vrijeme i ugasio je vatru pomoću kante s vodom. U međuvremenu, radnik na crpki isključio je daljinskim putem dovod goriva.

Lokalna televizijska stanica priopćila je da je čovek koji je spriječio da se požar proširi i izazove mnogo ozbiljnije posljedice, Hussei Zaini, po zanimanju liječnik.

Zamjenik šefa Vatrogasne brigade grada Melburnea, Robert Taylor pohvalio je prisebnost i hrabrost Zainija.

“On je shvatio koliko je situacija opasna i reagirao je brzo, i zbog toga zaslužuje javne pohvale. Ipak, imao je i dosta sreće jer je količina zapaljenog goriva bila mala”, kazao je Taylor.

“Da je na asfaltu bilo više benzina, voda ne bi pomogla, već bi samo raspršila zapaljeno gorivo, pri čemu bi plamen mogao zahvatiti i onog tko ga je gasio”, objasnio je on.

Kopirati
Drag cursor here to close