R.S.17

VIDEO | Renault predstavio F1 izazivača za 2017.

AutoMoto / Flash | 21. 02. 2017. u 19:47 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Renault je danas u Londonu predstavio novi jednosjed za novu sezonu Formule 1 pod nazivom R.S.17. Riječ je o potpuno novom bolidu razvijenom prema novom i izazovnijem tehničkom pravilniku.

Za razliku od prošlogodišnje tranzicijske godine, ovogodišnji bolid R.S.17 je potpuno nov. Ovogodišnji jednosjed ima redizajniranu arhitekturu agregata sa unutrašnjim sagorijevanjem i drugu generaciju ERS sistema koji je razvijen sa Infinitijem. Također, umjesto dugogodišnjeg partnera Totala, Renault F1 tim u novu sezonu ulazi sa kompanijom BP, odnosno sa Castrolom kao novim sponzorom i dobavljačem maziva.

Riječ je o potpuno novom bolidu, samostalno razvijenom i konstruiranom sa praznog lista papira prema novom i izazovnom tehničkom pravilniku za sezonu 2017. R.S. 17 je prvi F1 jednosjed razvijen od strane Renault Sport Racing odjela iz dvije matične lokacije, Enstone u Engleskoj i Viry-Chatillon u Francuskoj.

R.S.17 su predstavili predstavnici tima, izvršni potpredsjednik Renault Grupe - Thierry Koskas, predsjednik Renault Sporta - Jérôme Stoll i direktor Renault Sport odjela - Cyril Abiteboul, kao i ambasador tima, četverostruki svjetski prvak Alain Prost, te ovogodišnji piloti Nico Hülkenberg i Jolyon Palmer, a na eventu se našao i rezervni vozač Sergey Sirotkin.

''Nadamo se da će Renaultov novi izazivač pokazati stabilnost i performanse na stazi, te donijeti bodove na svakoj utrci. Imamo snažan menadžment i svježu vozačku postavu. U naš projekat smo uključili snažnu grupu sponzora kao što su: British Petrol, Castrol, MAPFRE i SMP Racing. Mi smo najbrže rastuća F1 ekipa i naše performanse moramo dokazati na stazi osvajajući bodove na svakoj trci ove godine'', izjavio je na današnjem eventu direktor Cyril Abiteboul.

Kopirati
Drag cursor here to close