Vozači oprez

Usporen promet na relacijama Konjic-Jablanica i Kupres-Bugojno

AutoMoto / Flash | 17. 06. 2016. u 06:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje se po suhom kolniku, uz slabiji promet vozila. Upozorava se na mjestimično jače udare vjetra i savjetuje se opreznija vožnja.

Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za promet je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od smjera kretanja.

Do povremenih polusatnih obustava zbog deminerskih radova dolazi od 07 do 15 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje u mjestu Dusine.

Na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica u tijeku su geodetski i istražni radovi za projekt sanacije tunela Crnaja, dok se na magistralnom putu M-16 Bugojno-Kupres izvode radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Kupreška vrata. U oba tunela prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Prozor-Bugojno, Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac i Ključ-Sanski Most, kao i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit, te magistralne puteve na području Kladnja (M-18) i Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close