Ljubitelji automobila

Uskoro novi motori za Alfa Romeo

AutoMoto / Testovi | 19. 12. 2014. u 15:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već dugo se priča o novim modelima i motorima koji dolaze iz Alfa Romea i polako se bliži trenutak kada ćemo ih moći ugledati.

Naredne godine, 24. lipnja, talijanska kompanija će otkriti novi model sa pogonom na zadnje točkove, koji je prvi korak u ponovnom 'buđenju' ovog brenda, na radost svih ljubitelja automobila.

Pojavili su se svježi detalji o novim motorima, koji će obuhvatati benzinske motore visokih performansi i dizel varijante sa snagom do 480ks. Prema izvorima koji su govorili za Autonews, prva tri motora, dva benzinca i jedan dizel, će debitirati u novom modelu, koji za sada nosi kodno ime Project 952.

Najjači novi motor će biti 2.9 benzinac twin turbo, sa 480ks. Ovaj motor je unaprijeđena verzija 3.0 motora koji Ferrari pravi za Maserati Quattroporte i Ghibli. Drugi benzinac je 2.0 turbo sa MultiAir tehnologijom.

Nazvan je Global Medium Engine i očekuje se da bude glavni motor u ponudi Alfa Romea sa snagom od 180 do 330ks. Bit će ponuđen sa manualnim i automatskim prijenosom, pogonom na zadnje, ili na sva 4 točka. Posljednji motor u ponudi će biti 2.2 turbo dizel, sa snagom od 135ks do 210ks.

Pored ovih motora, Alfa Romeo radi u suradnji sa VM Motori na novoj verziji 3.0 V6 turbo dizel motora koji se ugrađuje u neke Jeep modele i Maserati. Najjača verzija će dolaziti sa 340ks, a u ponudi će biti i varijanta sa 275ks. V6 dizel neće biti ponuđen u novom modelu, ali se očekuje kada se pojavi novi SUV model - Project 949 koji bi trebao stići krajem 2016., navodi AutoExclusive.

Kopirati
Drag cursor here to close