Novi model

Uskoro i novi Mini Clubman za 2016.

AutoMoto / Testovi | 30. 01. 2015. u 07:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mini polako skida dio po dio kamuflaže sa svog novog modela za 2016. godinu, Clubman, a prema špijunskim fotografijama napravljena je i montaža kako bi proizvodni model mogao izgledati.

Druga generacija modela Clubman-a će biti nešto izmijenjena u odnosu na koncept koji su prikazali 2014. godine na sajmu u Ženevi i dobit će konvencionalne ručice za vrata, manje točkove i ne toliko dramatičan prednji dio i branike.

Sve ostalo će ostati kao na konceptu, pa i šestoro vrata, pa će novi model biti više orijentiran prema obiteljima nego trenutni Clubman sa 2+1 vratima, piše AutoExclusive.

Pored toga, ovo će biti najveći Mini model do danas sa dimenzijama preko 4,2 metra u dužinu, pa time prelazi Countryman model sa 4110mm u Cooper S varijanti. Sa 1844mm širine koncept je 55mm širi što unapređuje ne samo izgled već i prostor u kabini.

Napravljen je na proširenoj BMW-ovoj platformi UKL1, a nudi sličnu ponudu motora kao i drugi modeli, pa možemo očekivati 1.5 i 2.0 benzinske i dizel motore koji će biti povezani na šestostupanjski manualni mjenjač, ili na automatik. John Cooper Works verzija će također biti u ponudi i dolazi sa 228ks 2.0 turbo motorom.

Kopirati
Drag cursor here to close