Uber Technologies

Uber u minusu 1,27 milijardi dolara

AutoMoto / Flash | 26. 08. 2016. u 15:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija za usluge prijevoza Uber Technologies u prvih je šest mjeseci 2016. godine bila na gubitku prije plaćanja kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije od najmanje 1,27 milijardi dolara, objavio je Bloomberg pozivajući se na osobe upoznate sa situacijom, piše Hina.

Olakšice koje Uber daje svojim vozačima bile su glavni razlog tog gubitka, kazao je voditelj financija Gautam Gupta investitorima tijekom konferencijskog poziva, a objavio Bloomberg pozivajući se na izvore. Uberovi investitori su, među ostalima, Goldman Sachs Group i Amazon.com.

Tvrtka je u prvom tromjesečju ove godine bila u minusu oko 520 milijuna dolara, a u drugom tromjesečju još 750 milijuna dolara, navodi Bloomberg. Uber je u 2015. bio na gubitku od najmanje dvije milijarde dolara.

Neto prihod tvrtke porastao je u drugom tromjesečju na oko 1,1 milijardu dolara, s 960 milijuna dolara u prvom tromjesečju, objavio je Bloomberg.

Uber, američka tehnološka kompanijom za posredovanje u uslugama prijevoza, nalazi se među najvrjednijim inovativnim kompanijama u svijetu. Njezina je tržišna kapitalizacija procijenjena na 69 milijardi dolara nakon širenja poslovanja u više od 50 zemalja, uključujući i 21 članicu EU-a.

Kopirati
Drag cursor here to close