Novi modeli

U prodajne salone stižu DS3 i DS3 Cabrio

AutoMoto / Testovi | 21. 01. 2016. u 07:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekada sa amblemom Citroena, a sada samo pod oznakom DS, francuski premijum brend predstavio je unapređenja modela DS3 i DS3 Cabrio za 2016. godinu. Osim kozmetičkih promjena, izvršena su i mehanička poboljšanja, sa ciljem da najmanji modeli ove luksuzne marke ostanu konkurentni svojim rivalima.

Prednji dio automobila je restiliziran u skladu sa novim korporativnim vizualnim identiteom. Nestao je prepoznatljivi Citroenov amblem, a umjesto trapezoidne maske hladnjaka, tu je sada nova šestokutna DS rešetka.

Promijenjen je i dizajn branika, dok su pozadi ugrađena nova LED stop svjetla. Na raspolaganju su tri varijante trocilindarskog 1.2 PureTech motora (sa i bez turbine), raspona snage od 82 do 130 ks, kao i četvorocilindarski 1.6 turbo benzinac sa 163 ks i 208 ks.

Dizel ponuda sastoji se od 1.6 litarskog BlueHDi motora u verzijama sa 100 i 120 ks. Novi multimedijalni uređaj sa sedmoinčnim ekranom osjetljivim na dodir podržava Apple CarPlay i MirrorLink sustave povezivosti.

Svi modeli za 2016, standardno su su opremljeni Active City Brake tehnologijom automatskog kočenja u slučaju opasnosti od sudara, pri brzinama do 30 km/h.

Kao što je uobičajeno prilikom restilizacije suvremenih automobila, kupcima su dostupni novi dezeni i materijali u unutrašnjosti, a prenijeta su i neka luksuzna dizajnerska rješenja sa većih DS modela.

Mogućnost personalizacija, koja je veoma bitna za ovu vrstu vozila, povećana je na 78 dvobojnih kombinacija za karoseriju i krov. Kupci kabriolet verzije mogu birati između četiri varijante platnenog sklopivog krova, a u ponudi je i 15 tipova alu felgi.

Što se tiče najsnažnije, Performance verzije, koju pogoni benzinac sa 208 "konjskih snaga", ovaj model je po prvi put standardno opremljen Torsenovim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem, prenio je B92.

Oslanjanje automobila spušteno je za 15 mm, a radi bolje stabilnosti povećana je i širina vozila - za 26 mm kod prednjih i 14 mm u visini zadnjih točkova. DS3 i DS3 za 2016. očekuju se u prodajnim salonima već u veljači, dok će Performance varijanta stići na tržište nekoliko mjeseci kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close