Čudna ljubav

U Hrvatskoj uhićen serijski kradljivac Fiata Uno

AutoMoto / Flash | 17. 04. 2014. u 12:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog krađe devet fiata uno, koji su među najjeftinijima na tržištu rabljenih automobila, u pritvoru je završio 26-godišnjak iz Draganića kod Siska, izvijestila je policija.

Fiat uno jedan je od najprodavanijih automobila u povijesti, jer se osim u Italiji, gdje je lansiran 1983. sklapao u raznim dijelovima svijeta.

Kradljivca specijaliziranog za ovaj maleni gradski automobil otkrila je sisačka policija, nakon serije krađa na području Rijeke, Zagreba i Siska.

U trag su mu ušli nakon krađe posljednjeg 'unića' u noći s 14. na 15. travnja u Ulici Ferde Hefelea kada je 26-godišnjak provalio u automobil i odvezao se u Zagreb, gdje je vozilo pronađeno i vraćeno vlasniku.

Nakon uhićenja policija je 26-godišnjaka osumnjičila i da je 12. i 13. veljače te 14. i 15. travnja na području Zagreba također ukrao tri fiata uno, a 13. i 14. travnja na području Rijeke još pet takvih automobila.

Uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari 26-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, izvijestilo je Ravnateljstvo policije na svojoj internetskoj stranici.

Fiat uno jedan je od najprodavanijih automobila u povijesti, jer se osim u Italiji, gdje je lansiran 1983. sklapao u raznim dijelovima svijeta. Njegove modernizirane inačice još uvijek se proizvode u Južnoj Americi.

Kopirati
Drag cursor here to close