Počinje proizvodnja

U 2016. u auto salone ponovno dolazi Fiat Tipo

AutoMoto / Testovi | 12. 10. 2015. u 17:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Originalni FIAT Tipo bio je hatchback koji se proizvodio između 1988. i 1995. godine, a njegova suvremena verzija trebala bi se pojaviti 2016., saznaje Auto Express.

FIAT je u svibnju 2015. u Istanbulu predstavio pretprodukcijsku verziju novog kompaktnog sedana, namijenjenog prije svega tržištima u razvoju, pod oznakom Aegea.

Tada je najavljeno da će na bazi tog vozila nastati tri serijska modela - limuzina, hatchback i karavan. Sva tri automobila će se proizvoditi Bursi, u Turskoj, odakle će se izvoziti u zemlje EMEA regije, koji obuhvata Europu, Bliski istok i Afriku.

Pozivajući se na izvor iz talijanske kompanije, britanski magazin piše da će hatchback dobiti oznaku Tipo, koju je prvobitno imao FIAT-ov kompaktni model iz 80-tih godina. Novi Tipo trebao bi stići u prodajne salone 2016. godine. Za pogon bi koristio 1.4 i 1.6 litarske benzince i 1.3 i 1.6 litarske dizelaše.

Nominalno, FIAT Tipo hatchback u gami talijanskog proizvođača zauzeo bi mjesto modela Bravo koji je u Europi prestao da se izrađuje 2014. Ostaje da se vidi hoće li limuzina i karavan, također biti komercijalizirani pod nazivom Tipo, prenosi B92.

Iako će se ovaj automobil u Turskoj zvati Egea, u ostatku EMEA regije koji obuhvata Europu, Srednji istok i Afriku, ovaj automobil će ponijeti legendarno ime Tipo. Najekonomičniji model će biti jedan od dizela, koji bi trebao imati potrošnju od 4 litre na 100 kilometara. Novi model je dugačak 4,5 metara, širok 1,78, a visok 1,48m. osnova mu je 2,64 metara. Kapacitet prtljažnika je velikih 510 litara, objavio je AutoExclusive.

Kopirati
Drag cursor here to close