The Beast

Trumpov automobil je doslovno otporan na sve

AutoMoto / Flash | 16. 01. 2017. u 11:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Cadillac One" ili "Trumpmobil", kako su ga prozvali mediji, bit će luksuzniji i impresivniji od automobila koje su koristili bivši predsjednici SAD.

Vrata i prozori limuzine otporni su na metke, a u slučaju kemijskih i bioloških napada, automatski se blokiraju.

"Trumpmobil" će imati oklop poput vojnih vozila, a vrata će biti toliko teška da ih neće biti moguće otvoriti ni iznutra.

Limuzina će zadržati neke od karakteristika vozila odlazećeg predsjednika SAD Baracka Obame, koje je među najsigurnijim na svijetu.

U taj automobil može stati sedam osoba, a ima i sakrivene rezerve kisika u slučaju da vanjski zrak bude toksičan.

Model u kojem se vozio Obama ima i kamere za noćno snimanje, gume obložene kevlarom, specijalnu pjenu koja se širi u slučaju sudara i sprječava rezervoar sa gorivom da eksplodira.

Precizni detalji i karakteristike budućeg Trumpovog automobila nisu otkriveni javnosti, ali se pretpostavlja da će limuzina biti otporna i na eksplozivne naprave.

Za Obamin automobil govorili su da je više nalik tenku nego autu, a Trumpov bi, u sigurnosnom smislu, trebao da bude još jači.

Prije dvije godine američka tajna služba raspisala je uvjete koje mora da zadovolji nova predsjednička limuzina, podsjećaju portali.

Kako navodi list "Autoweek", u studenom je prototip prošao posljednju fazu testiranja na cestama kako bi bio spreman za Trumpovu inauguraciju.

Kopirati
Drag cursor here to close