Šest fotelja u tri reda

Tko je vlasnik najluksuznijeg Audija na svijetu?

AutoMoto / Flash | 14. 04. 2016. u 05:14 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Audi predstavlja dosad najveći i vjerojatno najluksuzniji model u povijesti.

Naravno, u pitanju je limuzina nastala produljivanjem ionako ekstremne L izvedbe. Praktično rečeno, osnovni Audi A8 nudi komfor koji možemo sanjati, L izvedba podiže ponudu na novu razinu, dok Extended verzija nudi ugođaj najluksuznije opremljene garsonijere.

Prema službenim informacijama produljeni A8L u duljinu mjeri nevjerojatnih 6,36 metara. Međuosovinski razmak iznosi 4,22 metara, što je duljina prosječnog kompaktnog modela. Stoga ne čudi što na svakoj strani ima po tri vrata, dok interijer nudi ukupno šest fotelja u tri reda.

Za dodatni osjećaj prostornosti tu je stakleni krov duljine 2,4 metara. Sve u svemu, radi se o kraljevstvu luksuza u kojem ne nedostaje tehnologije, ali ni prvoklasnih materijala.

XXL izdanje Audija pokreće 3.0 TFSI motor sa 228 kW/310 KS i 440 Nm, što je dovoljno da ovu 2.418 kg tešku krstaricu potjera do limitiranih 250 km/h. Iako nevažno, nije naodmet reći kako ubrzanje do 100 km/h traje 7,1 sekundi. Kočnice su posuđene od S8 izvedbe, dok su kotači promjera 19 cola.

Napravljen je samo jedan primjerak, a cijena je nepoznata. Sudeći po najnovijim informacijama automobil je napravljen za norvešku kraljevsku obitelj povodom 25-godišnjice krunidbe kralja Haralda V.

Kopirati
Drag cursor here to close