Bolje od prognoze

Tesla Motors isporučio više vozila od očekivanog

AutoMoto / Flash | 03. 07. 2015. u 08:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi su sumnjali u ispravnost puta kompanije Elona Muska, ali njegove optimistične i ambiciozne planove Tesla Motors je u drugom kvartalu ove godine, pomalo neočekvano, ne samo ispunila nego i prebacila.

Cilj koji je Elon Musk, nakon što je u prvom tromjesečju Tesla Motors isporučio 10.045 vozila iz serije Model S limuzine, postavio pred sebe i svoju tvrtku kretali su se u rasponu od 10 do 11 tisuća isporučenih vozila u drugom tromjesečju.

Objavljeno je, naime, da je u drugom tromjesečju Tesla Motors prodao točno 11.507 vozila, što je povećanje od 52% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prenosi Zimo.co.

Iako na prvu izgleda vrlo zadovoljajuće, brojke prodanih vozila ne prate financijski rezultati. Naime, u prvom tromjesečju je Tesla Motors uložila više od 500 milijuna američkih dolara što je generiralo ukupne gubitke od 154 milijuna USD.

Također, bez obzira što su trenutačni rezultati bolji od očekivanja da bi se ispunio godišnji plan (55 tisuća isporučenih vozila do kraja godine) trebat će poprilično dobar nastavak prodaje u drugoj polovici godine.

Jer, do sada je u prvih šest mjeseci prodano 21.552 što znati da će u drugoj polovici godine Tesla Motors morati žestoko "potegnuti". Adut za kojega se nadaju kako će napraviti "boom" je očekivana isporuka sportskog vozila Model X koja bi trebala krenuti u rujnu, javlja Zimo.co.

Iako nisu precizirane brojke, iz kompanije su poručili kako je do sada "rezervirano na tisuće vozila", pa se očekuje da će posljednji kvartal, kada se očekuje prodaja Model X donijeti mogućnost ispunjenja cilja.

Kopirati
Drag cursor here to close