Čekaju se svjetla

Sve spremno za semafore na križanju Dubrovačke i Vukovarske

Vijesti / Politika | 02. 03. 2015. u 12:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na raskrižju Dubrovačke, Ulice hrvatske mladeži i Vukovarske prije nešto više od mjesec dana postavljeni su stupovi sa semaforima, a njihovo puštanje u funkciju, kako je ranije najavljeno, trebalo bi se dogoditi ovih dana.

Unatoč tomu što je danas neradni dan, u ponedjeljak su izvedeni radovi na postavljanju instalacija na semaforima.

Radove je izvela dobojska tvrtka Telefonija Vidaković, koja je postavila i semafore na križanju na vrhu Avenije te u Zaliku kod nove osnovne škole.

''Semafori će imati trofazni sustav rada, te će biti postavljeni na poluporalnim stupovima'', rečeno je ranije iz ove tvrtke.

Novi semafori trebali bi olakšati prometovanje raskrižjem koje je izgradnjom kolodvora, studentskog doma, hotela i stambeno-poslovnog objekta postalo često začepljeni prometni čep.

Semaforima bi se trebalo olakšati uključivanje u promet vozilima iz Vukovarske ulice, ali i pješacima kojima zbog nekulture vožnje u Mostaru, pješački prijelaz nije dovoljan.

Inače, Mostar je prošle godine, doduše sa priličnim zakašnjenjem, dobio nove semafore u naselju Zalik te na raskrižju na vrhu Avenije. No, unatoč zvučnim najavama o modernim semaforima i prilagođenim pristupima, posao izgleda kao da je urađen napola.

Podsjetimo, lakša prometna nesreća dogodila se u petak na upravo na ovom križanju u Mostaru u kojoj je jedna osoba zadobila ozljede neutvrđenog stupnja.

Kopirati
Drag cursor here to close