SUV model

Suzuki Grand Vitara bez nasljednika

AutoMoto / Testovi | 20. 10. 2014. u 11:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U rujnu su se pojavile informacije da će Suzuki do kraja 2014. okončati proizvodnju aktualne Grand Vitare, a da nova generacija za sada nije u planu. U međuvremenu, jedan od čelnika japanske kompanije priopćio je da Suzuki i dalje razmatra eventualnog nasljednika, ali da je malo vjerojatno da će se on proizvoditi.

Treća generacija Grand Vitare predstavljena je 2005. godine, a 2012. Suzuki je osvježio ovaj SUV model. Prema riječima izvršnog potpredsjednika kompanije, Toshihira Suzukija, menadžement nije dao zeleno svjetlo za nasljednika. Kako sada stvari stoje, verzija iz 2012. bit će ujedno i posljednja Grand Vitara na tržištu, prenosi B92.

Ipak, Suzuki će kupcima uskoro ponuditi novi kompaktni crossover - obnovljeni model Vitara, koji je imao svjetsku premijeru na auto-salonu u Parizu.

Nova Vitara izrađivat će se ekskluzivno u Suzukijevoj tvornici u Mađarskoj, a u prodaji će se naći 2015. godine. U početku, na raspolaganju će biti verzije sa 1.6 litarskim benzinskim motorom sa 120 ks (88 kW) i 156 Nm i 1.6 litarskim dizelašem, također sa 120 ks (88 kW), ali sa maksimalnim obrtnim momentom od 320 Nm.

Benzinac će standardno biti uparen sa petobrzinskim manualnim mjenjačem, dok će kao opcija biti dostupan šestostupanjski automatik, a dizel motor će biti povezan isključivo sa šestobrzinskim manualnim menjačem. Vitara će standardno imati pogon na prednje kotače, dok će se uz doplatu moći dobiti verzija sa ALLGRIP 4x4 pogonom.

Kopirati
Drag cursor here to close