Stanje na cestama

Snježni nanosi i jak vjetar otežavaju promet

AutoMoto / Flash | 16. 01. 2017. u 13:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima u Bosni i Hercegovini, a izdvajaju se putni pravci: Ripač-Bosanski Petrovac-Lanište, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Bosansko Grahovo, Livno-Glamoč i Livno-Šuica-Kupres.

U jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće vozačima pravi jak vjetar, koji stvara snježne nanose. Ekipe putnih službi interveniraju na svim dionicama gdje je to potrebno, tako da su svi putni pravci prohodni. Apelira se na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obvezna za sve kategorije vozila.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Također, zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, zabranjen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno.

''Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta'', priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close