Istočni ulaz u grad

Širokobriježani voze slalom oko šahtova

AutoMoto / Flash | 25. 04. 2017. u 12:42 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog radova na kanalizaciji u potpunosti je zatvorena Ulica fra Dominika Mandića te se u Široki Brijeg iz smjera istoka može ući preko Ulice fra Didaka Buntića koja još nije dovršena te vozače očekuje slalom između šahtova.

Ulaz s magistralne ceste M6.1 prema Industrijskoj zoni Pecara te istoimenom naselju zatvoren je zbog radova na kanalizacijskom sustavu, a alternativni ulazak iz smjera Mostara, odnosno istoka, je Ulica fra Didaka Buntića u koju se ukljujuče na samom izlazu iz sela Knešpolje s magistralne ceste.

Navedena cesta se radi još od prošle godine, a ni dan danas nije u potpunosti dovršena, odnosno nije postavljen novi sloj asfalta te vozače očekuje pravi slalom oko šahtova. Najveći problem je prometovanje u večernjim satima kada vozači ne mogu na vrijeme uočiti šahtove s obzirom da spomenuta ulica upravo na tom dijelu nema javnu rasvjetu. Tom prilikom lako može doći do oštećenja na kotačima te pucanja guma.

Zašto su vozači prisiljeni ulaziti u grad preko nedovršene ceste pokušali smo saznati u Gradskoj upravi Široki Brijeg gdje su nam pojasnili da je izvođač radova na kanalizaciji bio dužan asfaltirati samo na onim mjestima gdje je asfalt bio uklonjen dok drugi sloj asfalta mora postaviti Grad Široki Brijeg od dodatnih sredstava iz vlastitog proračuna.

''Početkom travnja raspisan je natječaj za asfaltiranje dijela Ulice fra Didaka Buntića (Istočni ulaz - Gedžina strana - Druga osnovna škola) te kompletne Ulice fra Dominika Mandića, točnije od spoja s magistralnom cestom do Druge osnovne škole. U tijeku je otvaranje ponuda, a ako sve bude u redu, izvođač radova izabrat će se kroz sljedeća dva tjedna'', izjavili su iz Gradske uprave Široki Brijeg za Bljesak.info.

Ako ne želite riskirati oštećenja, preporučujemo vam da u grad uđete sa zapadne strane preko kružnih tokova kod Gradskog kolodvora. Do tada se oboružajte strpljenjem.

Kopirati
Drag cursor here to close