Kupoprodaja

Šeik ponudio milijun dolara Mujici za Bubu VW

AutoMoto / Flash | 07. 11. 2014. u 11:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milijun dolara za Volkswagenovu "Bubu" iz 1987., neki je arapski šeik ponudio vjerojatno najnetipičnijem predsjedniku na svijetu, Urugvajcu Joseu Mujici, no čini se da to nije prva ponuda 79-godišnjem šefu države poznatom po skromnome načinu života.

Prema tjedniku Busqueda, šeik je svoju ponudu iznio na summitu G77 i Kine u gradu Santa Cruz u Boliviji.

"Pepe" Mujica, urugvajski predsjednik koji je mandat odradio u svojoj kući na seoskome imanju, a ne u predsjedničkoj palači, svojim se starim autom obično provoza vikendom, a u njemu se dovezao i na biralište na izborima u listopadu.

Mujica je priznao da se na prvu ponudu za kupnju nasmijao, no kako je slijedila nova počeo ih je ozbiljnije shvaćati.

"Ako se kupoprodaja realizira, sav novac ide projektu Plan Juntos (gradnje stanova za siromašne) ili neki drugi dobrotvorni program u Urugvaju", rekao je bivši gerilac.

Prema pisanju tjednika, meksički veleposlanik Felipe Enriquez ponudio je Mujici svoj terenac u zamjenu za Bubu. Enriquez je objasnio da je on duboki poštovatelj Mujicina lika i djela, čovjeka istinski solidarna sa siromašnima.

Prema zadnjoj imovinskoj kartici Mujicina Buba procijenjena je na 70.000 pesosa, što je oko 2.800 dolara.

"Najsiromašniji predsjednik na svijetu", kako ga je prozvao međunarodni tisak, više od 80% svoje plaće uplaćuje u projekt Plan Juntos što ga je pokrenuo kada je prisegnuo 2010.

Netipičan za političku kastu, osoba koja odbacuje protokol, "Pepe" Mujica, kojemu mandat istječe u ožujku 2015., plijenio je pozornost medija i svojim potezima kao što su legalizacija marihuane, pobačaja i istospolnog braka po čemu je Urugvaj prva država u Latinskoj Americi koja je to učinila.

Kopirati
Drag cursor here to close