Porast prodaje

SEAT zapošljava novih 150 radnika

AutoMoto / Testovi | 28. 11. 2014. u 12:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SEAT bilježi značajan rast i zapošljava dodatnih 150 novih radnika na određeno vrijeme kako bi bile zadovoljene potrebe proizvodnje u Martorellu. Ovi radnici će 7. siječnja početi sa radom, pored onih 200 radnika koji su se pridružili SEAT-u u mjesecu listopadu.

SEAT je do sada u ovoj godini zaposlio više od 800 novih radnika, od kojih je samo u ovom tjednu zaposleno 233 radnika, uključujući i 45 sudionika specijaliziranog programa školovanja.

“Radimo veoma dobro. Veliki uspjeh modela proizvedenih u tvornici SEAT-a u Martorellu i predanost poslu svih uposlenika omogućavaju zapošljavanje nove radne snage”, istaknuo je Josef Schelchshorn zamjenik šefa za ljudske resurse u SEAT-u.

Zamjenik šefa za proizvodnju u SEAT-u Dr. Andreas Tostmann naglasio je da “tvornica SEAT u Martorellu je najveći proizvođač automobila u Španjolskoj i jedna od najkonkurentnijih, najekonomičnijih i najsuvremenijih tvornica u Europi koja donosi blagostanje i otvara nova radna mjesta”.

U prvih deset mjeseci proizvodnja u tvornici u SEAT-a u Martorellu porasla je za 13.4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U ovom razdoblju proizvedeno je 374,700 jedinica što je za 44.400 vozila više u odnosu na prošlu godinu.

Prodaja SEAT-a također kontinuirano raste. Do kraja listopada ove godine prodano je 326.000 vozila, što je za 10.5 posto više u odnosu na razdoblje siječanj-listopad 2013.godine.

Glavni uzročnik za značajan rast prodaje je model SEAT Leon, čija prodaja je u tekućoj godini povećana za 55 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close