5380 M/NV

S Nissanom GT-R se popeo do vojne baze na Mount Everestu

AutoMoto / Flash | 28. 10. 2016. u 06:52 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kah Chuan Hoong hrabri je Singapurac koji je odlučio sjesti u svoj Nissan GT-R te ga odvesti na vojnu bazu smještenu na Mount Everestu, piše Jutarnji.hr.

Ono što je fascinantno je da se spomenuta baza nalazi na 5380 metara nadmorske visine. Svoje putovanje započeo je u Singapuru, a kako bi uspješno prešao zadanu rutu, odlučio je modificirati GT-R tako da ga je povisio i stavio novi prednji branik koji mu omogućava da lakše savlada prepreke po putu. Dionica od Singapura do Mount Everesta, odnosno vojne baze na njemu duga je čak 5 tisuća kilometara.

Nissan je također odradio odlličan posao budući da nije stvarao probleme na toj visini, a znamo kako nadmorska visina od 5380 metara ima velik utjecaj na motor, a posebice turbo punjače.

Hoong je najavio da će povratak kući također odraditi u svom GT-R-u, što znači da ga opet čeka vožnja preko Kine, Tajlanda i Malezije. Dio rute povratka izmijenit će u odnosu na put prema tamo, jer su neke dionice ipak bile poprilično loše pa ne želi riskirati i uništiti auto. Na kraju ove avanture njegov Nissan imat će 10.000 kilometara više na brojčaniku.

Kopirati
Drag cursor here to close