Ne zna se sudbina

Rus kupio Nurburgring

AutoMoto / Flash | 31. 10. 2014. u 18:52 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački mediji izvještavaju da je staza Nurburgring, koja je od ožujka bila u vlasništvu grupe Capricorn, prodata ruskom biznismenu Viktoru Haritoninu. Kada je poslije nekoliko godina neizvjesnosti početkom 2014. Nurburgring dobio novog vlasnika, činilo se da će staza biti u sigurnim rukama.

Proizvođač automobilskih dijelova Capricorn imao je i prije toga tijesne poslovne veze sa Nurburgringom, jer je od 350 zaposlenih u kompaniji, njih 100 radilo u testno-proizvodnom centru tog proizvođača koji se nalazi u objektu u okviru staze.

Međutim, stvari se nisu razvijale prema očekivanju. Capricorn, koji je posjedovao 2/3 vlasništva nad stazom suočio se sa problemima u poslovanju zbog čega nije bio u stanju da ispuni financijske obaveze prema prethodnom vlasniku Nurburgringa, piše B92.

Jedini izlaz bilo u prodaji staze, koja je, kako piše njemački ekonomski tjednik 'Wirtschafts Woche', prešla u ruke ruskog milijardera Viktora Haritonina. Za sada je nepoznato kakva će biti sudbina staze pod novim vlasnikom, tko će i pod kojim uvjetima moći da je koristi, ali vjeruje se da će zadržati dosadašnje funkcije.

Osim za automobilske trke, Nurburgring se koristi i za potrebe vozača-amatera koji žele da oprobaju vozačke vještine i performanse svojih četvorokotača i motocikala, a značajan dio poslovanja povezan je sa testiranjem novih modela proizvođača automobila iz čitavog svijeta.

Prodaja se za sada smatra pozitivnim signalom za zaposlene i korisnike, jer je Haritonin već uplatio zaostalu, drugu ratu duga prethodnog vlasnika, kao i treću koja još nije dospjela na naplatu, naveo je B92.

Kopirati
Drag cursor here to close