Ulazak u biznis

RS: Devet tvrtki želi suradnju s Volkswagenom

AutoMoto / Flash | 27. 02. 2017. u 12:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnicima njemačke kompanije "Volkswagen" predstavljeni su projekti koje su predale tvrtke iz Republike Srpske zainteresirane za suradnju sa ovom kompanijom u oblasti auto-industrije, rekao je danas Srni direktor Sektora granskih udruženja u Gospodarskoj komori Republike Srpske Pero Ćorić.

"Ovim je završen neki prvi draft i sada ide druga faza u kojoj postoji zahtjev za nekim dodatnim, užim podacima", rekao je Ćorić, dodajući da je sa predstavnicima "Volkswagena" ranije posjetio devet tvrtki iz Srpske kojima je predstavljeno koje uslove treba da zadovoljavaju, kakve standarde i tehnologije i u kojem pravcu treba ići njihova dalja priprema, piše Srna.

On je naveo da je riječ o tvrtkama "Kosmos", "Novi Jelšingrad", "VIS" i "Elas" iz Banjaluke, te "SEP" i "Orao" iz Bijeljine, "Sim tehnik" iz Kotor Varoša, "TPE" iz Laktaša i "Mreža netvork" iz Dervente.

"Auto-industrija je širok pojam, daje velike mogućnosti tvrtkama, jer uključuje u sebe na tisuće kooperanata i ulazak u poslove u ovoj oblasti nije aktivnost od danas do sutra, već mukotrpan proces", dodao je Ćorić.

On je naveo da je auto-industrija jedna od najjačih industrijskih grana i da se može reći da je onome, ko se uključi u tu oblast, budućnost zagarantirana.

Ćorić je dodao da će i dalje raditi sa tvrtkama kako bi vidjeli koje će od njih imati interesa da rade za auto-industriju.

Kopirati
Drag cursor here to close