Francuska

Renault za kupce priprema model Alpine

AutoMoto / Testovi | 01. 06. 2016. u 08:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na mjestu gdje je dom svjetski čuvenog rallyja Monte Carla, regije proslavljene slavnim trkačkim događanjima, Renault predstavlja planove za novu verziju sportskog modela Alpine.

Trkački sportovi i sportski automobili predstavljaju neraskidivu vezu sa Renaultom. Pored povratka u svijet Formule 1, naredni korak je predstavljanje nove vizije za model Alpina, prlikom čije izrade do punog izražaja može doći cjelokupan talenat i tehnologija namijenjena premijum sportskom automobilskom segmentu.

Novi Alpine Vision kombinira na najbolji način prefinjen dizajn i neprikosnvenu agilnost, koja se povijesno preslikava sa legendarnih modela Alpine A110 Berlinette koja je cijenjena i poštovana od strane svih zaljubljenika u autosport širom svijeta.

Novi model pokretat će četvorocilindarski turbo agregat, napravljen od strane Renault Sport tima, dok će zahvaljujući maloj težini, automobil biti u stanju da postigne brzinu od 100 kilometara na sat za manje od 4.5 sekundi.

Alpinom će rukovoditi mali tim pasioniranih eksperata u Renault Grupi, sa jednim ciljem – da ostvari i premaši želje svakog zahtjevnog kupca premijum segmenta vozila. Mikel van der Sande će predvoditi projekat kao direktor, dok je Anthony Vilan glavni dizajner. Na projekat Alpine bit će usmjerena znatna sredstva Renault Grupe i Renault Sport odjela, piše AutoExclusive.

Tijekom slijedećih godinu dana, tim oko Alpine bit će fokusiran na proizvodnju jedinstvenog automobila, koji će biti veoma blizu predloženim dizajnerskim nacrtima, što u vidu izgleda, težine, upravljivosti, kao i sa posebnim obraćanjem pažnje na detalje. Prioriteti također uključuju izgradnju tima i mreže podrške, kao i postavljanje ciljeva u budućim trkama na kojima se planira učešće.

Tim Signatech-Alpine Racing se već može pohvaliti osvojenim utrkama u izdržljivosti, koje su dva puta osvojene u Europi, kao i titulu u klasi LMP2 na svjetskom natjecanju u Šangaju, održanom prošle godine. Tim će ući u konkurenciju Le Mana, sa dvije ekipe u klasi LMP2 automobila.

Napravljena u gradu Djep, u Francuskoj, nova Alpina će u prodaju ući 2017. godine, za početak u Europi, dok će svjetska prodaja uslijediti ubrzo nakon toga.

Kopirati
Drag cursor here to close