Investicije

Putin u Beogradu: Možemo dogovoriti kvote za izvoz vozila u Rusiju

AutoMoto / Flash | 16. 10. 2014. u 13:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da postoji mogućnost za dogovor o izvozu određene kvote Fiatovih vozila iz tvornice u Kragujevcu u Rusiju.

Putin je na početku razgovora s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem istaknuo da se trgovinske i ekonomske veze dviju zemalja razvijaju jako uspješno i naveo da po ruskoj statistici rast trgovinske razmjene iznosi 17 posto, u prvoj polovici godine, javio je Tanjug.

"Tempo rasta je dobar, kao i rast investicija", rekao je Putin i naveo primjer Naftne industrije Srbije (NIS), koja je, kako je istaknuo, jedna od najvećih kompanija u Srbiji.

Putin je podsjetio da su ruske investicije u tu kompaniju dvije milijarde dolara i dodao da su spremni uložiti još milijardu, ukazujući da su oblasti za daljnji razvoj suradnje, među ostalim, visoke tehnologije i poljoprivreda.

"Mislim da je za Srbiju povoljan trenutak da zauzme mjesto na ruskom tržištu. Štoviše, možemo razgovarati o suradnji u organizaciji investicijskog procesa s naše strane i kreditiranju srpskih poljoprivrednih poduzeća", rekao je Putin.

Dodao je da vjeruje kako bi proizvođači iz europskih zemlja došli u Srbiju i zajedno s Rusima ulagali u proizvodnju za rusko tržište.

"Imamo o čemu razgovarati, uključujući i isporuku srpskih automobile. Mogli bismo se dogovoriti o određenoj kvoti isporuka (fiatovih vozila)", zaključio je Putin.

Vučić, koji se najprije obratio Putinu na sastanku, zamolio je da se omogući bescarinski režim za izvoz vozila proizvedenih u Kragujevcu u Rusiju.

Kopirati
Drag cursor here to close