Sva četiri i jednosmjerna

Prometna patrola: Čelični živci za subotu na mostarskim cestama

AutoMoto / Flash | 05. 09. 2015. u 12:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi oni koji su subotu oko podneva bili sudionici prometa u Mostaru morali su se naoružati čeličnim živcima.

Naime, ukoliko se netko zaputio iz Mostara u smjeru Sarajeva, nakon prolaska kroz kampus Univerziteta, koji služi kao prometna obilaznica radovima na kolektoru, dočekala ih je kilometarska kolona prilikom uključivanja na magistralnu cestu M-17.

Vrijedi istaknuti kako se radovi izvode u blizini osnovne škole u Zaliku u koju bi trebali prvašići krenuti u ponedjeljak, a videći o kakvoj se signalizaciji i regulaciji radi – jer se u Mostar ulazi preko pločnika – na spomenutoj dionici trebat će svi ''otvoriti četvere oči''.

Oni pak koji su se vozili iz smjera juga istom prometnicom, vozili su puževim korakom zbog velikog broja automobila koji obilaze radove u središtu grada, ali i zbog nekoliko nemarno zaustavljenih automobila s četiri upaljena žmigavca kao odobrenjem.

Živci su trebali i onima koji su se kretali mostarskim Bulevarom gdje je obilna kiša ''pomela'' nasip koji su radnici postavili kao prijelaz iz jedne u drugu traku te ''rovovi'' koje je kiša stvorila na prokopanim dijelovima prometnice. Oni koji su se zatekli oko 13 sati na toj prometnici, morali su sačekati da bager i jedan radnik s lopatom poravnaju ''pometeno''.

Gužve su se oko 14 sati stvorile pak u Splitskoj ulici zbog sudara, a vidjeli smo i nekoliko pilota koji su spas od proloma oblaka tražili u podzemnoj garaži ulazeći u jednosmjernu Ulicu kneza Višeslava u zabranjenom smjeru.

Ni pješacima nije bilo lako jer, kako to obično biva, kiša od pločnika napravi mala mora, a lokve na cesti, nakon prolaska automobila, dobrim dijelom završe na njima. Psovke su, vjerujemo, pljuštale sa svih strana.

Kopirati
Drag cursor here to close