I ide u Japan

Proizveden milijuniti Renault Kangoo

AutoMoto / Testovi | 23. 01. 2016. u 12:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Renaultova tvornica Maubeuge u sjevernoj Francuskoj, u kojoj se proizvodnja odvija od 2007. godine, proizvela je milijuniti primjerak druge generacije modela Kangoo. Jubilarni model bit će isporučen kupcu u Japanu.

Renaultovoj tvornici Maubeuge u sjevernoj Francuskoj pripao je jubilej milijunitog proizvedenog primjerka modela Kangoo druge generacije. Renaultov model kreiran za široke potrebe kupaca inicijalno je nastao 1998. godine, a nasljednik je komercijaliziran 2007. godine, kada je i krenula proizvodnja u tvornici Maubeuge.

Model Kangoo se proizvodi u dvije verzije kako bi zadovoljio različite profile klijenata, u putničkoj za potrebe krajnjih kupaca i lakoj komercijalnoj izvedbi (LKV) kao miljenik poslovnih korisnika. Komercijalna verzija je zaštitni znak ovog modela, a proizvodi se u tri veličine: Kangoo Compact, Kangoo Express i Kangoo Maxi. Kao dio Renaultove ekološke osviještenosti, verzija Kangoo Maxi se ujedno izrađuje i u električnoj izvedbi pod nazivom Kangoo ZE.

Strukturu proizvedenih verzija Kangooa u 2015. godini je upravo predvodila LKV divizija sa 64 posto ukupne proizvodnje. Popularnost pouzdanih Renaultovih dizel agregata sa niskom emisijom CO2 potvrdio je odabir 90 posto kupaca.

"Kangoo i dalje privlači raznoliku klijentelu, od poslovnih do privatnih kupaca na svim prisutnim tržištima. Naša cijela tvornica je ponosna na ovaj jubilej, ali i poslovnu orijentaciju ovog modela, što potvrđuje našu sposobnost da zadovoljimo potpuna očekivanja kupaca u smislu kvalitete i njihovih potreba", izjavio je Jose Martin Vega, direktor Renault Maubeuge tvornice.

Gama LKV vozila ima etiketu 'Made in France'. Naime, Trafic i Master se također proizvode u francuskim pogonima Sandouville i Batilly, dok se u postrojenjima tvornice Maubeuge, pored modela Kangoo, proizvodi i njegov klon Mercedes Citan kao dio suradnje između Renaulta i Daimlera.

Jubilarni milijuniti Kangoo druge generacije u specifičnoj Etoilé Blue boji bit će isporučen kupcu u Japanu. Iako su Francuska, Španjolska i Njemačka noseća tržišta za ovaj model, prodajni rejting mu također raste i u Zemlji izlazećeg sunca, gdje je Kangoo u 2015. godini činio trećinu od ukupne prodaje Renaulta.

Popularnost ovog modela ne jenjava od njegove pojave 1998. godine, što potvrđuje više limitiranih serija koje se pripremaju svake godine, dok se tisuće Kangoo-ovih vlasnika iz godine u godinu organizirano okuplja u podnožju planine Fuji kao dio socijalnog rituala i privrženosti ovom modelu.

Kopirati
Drag cursor here to close